Slovensko rôzne recenzie Penzión a Koliba Josu – cost cutting po slovensky
Penzión a Koliba Josu – cost cutting po slovensky PDF Tlačiť E-mail
RECENZIA: Po pobyte v krásnej kolibe Strachanovka na Liptove som sa snažil nájsť podobnú alternatívu ubytovania a stravovania na Orave. Do oka mi padla Koliba a Penzión v Zuberci s netradičným názvom Josu, ktoré rozsahom služieb sľubovali ešte viac zážitkov ako Strachanovka.

Poloha

Koliba a Penzión Josu sa nachádzajú na okraji oravskej obce Zuberec v okrese Tvrdošín, pod Západnými Tatrami.


Exteriér a interiér

Koliba Josu svojou architektúrou vydarene nadväzuje na tradičné oravské drevenice. Interiéru dominuje veľký krb a artefakty zo života chudobného ľudu zo začiatku minulého storočia. Sedí sa za masívnymi stolmi na dlhých laviciach, na ktoré si naraz sadne aj 12 hostí.
Reštaurácie podobného konceptu nájdete napríklad na Donovaloch – Koliba Krištof, v Liptovskom Jáne – koliba Strachanovka, alebo pri Ružomberku – Koliba u Pastiera. Kolibu Josu dopĺňa o niečo menej tradičný Penzión Josu, v ktorom okrem ubytovania nájdete bar so 4 bowlingovými dráhami, moderné wellness centrum a biliard.

Fotky
Fotky

Personál

Po celý pobyt nás v reštaurácii obsluhovala dvojica ochotného personálu. Statná Oravčanka bez plytvania úsmevom a sympatický pán v značkovej Coca - Cola košeli rutinne odvádzali svoje remeslo. Oravčanke by pristal úsmev, obom tradičný kroj a tretí do partie. Ďalší parťák by bodol hlavne vo večernej špičke a po desiatej hodine, kedy by po 14 hodinách prevzal šichtu po odrovnaných kolegoch.

Nie, že by obslužný personál v počte troch ľudí nestačil zabezpečiť chod penziónu a koliby. Robí pre to maximum. Pán v Coca - Cola košeli s úsmevom poradí, kde nájdete najbližší bankomat napriek tomu, že na neho od vedľa lúskajú prstom. Recepčná v penzióne vám vydá kľúč od izby napriek mastným rukám, ktorými práve porcuje prasa na firemnej žúrke a pani Oravčanka rázne naženie nezvestného údržbára, nech už konečne zapne tú saunu...

Otváracie hodiny

Reštaurácia v Kolibe Josu je otvorená denne od 8 do 22 h. Varia do 21 h. Unavený personál po deviatej vypne Fun rádio so zbožným prianím na skorý odchod hostí. Tí majú obvykle úplne iné plány, ale hodinka bez Funka a jedla ich presvedčí, že sa treba presunúť vedľa do baru s bowlingom v Penzióne Josu. Aké prekvapenie ich čaká, keď zistia, že svoju príležitosť mali využiť skôr - ako inak do desiatej.

Fotky

Jedlo

Ako napovedá názov reštaurácie, v Kolibe Josu nájdete tradičné Slovenské špeciality. Všetky jedlá, ktoré sme ochutnali boli štandardne chutné, ale rozhodne ich nemôžem zaradiť k vrcholu kulinárskeho umenia, ktoré môžu poskytnúť zariadenia rovnakého druhu (napríklad neďaleký penzión Šindlovec). Ceny boli na kvalitu jedál primerané.
Ak patríte k ubytovaným hosťom, môžete si objednať raňajky za 3,30 eura. V ponuke je pečivo s hotelovými džemami, vybrané predjedlo z jedálneho lístka a čierny čaj. Raňajky zhrniem stručne. Objednajte si ich radšej priamo z jedálneho lístka - budete jesť, čo chcete, vyjde vás to o cent lacnejšie a najete sa skoro rovnako.

Pitie

Čapujú Zlatý Bažant. Z vín majú na výber vína z veľkopodniku Vitis Pezinok s cenami za sedmičku do 6 EUR. Ak chcete prívlastkové víno, vyberiete si z ponuky vinárstva Slováček a Gašparovič zo Slovenského Grobu. My sme ochutnali najdrahší a vcelku pitný Rizling Rýnsky (11 EUR). Po riadnej túre určite dobre padne napríklad Bošácka Slivovica (1,55 EUR).

Ubytovanie

Ubytovať sa môžete priamo v Kolibe Josu v jednoduchých izbách s kúpeľňou, kde vás dvoj- posteľová izba vyjde na príjemných 20 EUR (18 EUR v rámci septembrovej akcie), alebo vo väčších, krajších a komfortnejších izbách Penzióna Josu, kde dvojka stojí 30 EUR na noc.

Fotky

Sauny a wellness

Vo voľnom čase môžete využiť moderné a krásne wellness centrum v Penzióne Josu, kde máte k dispozícii fínsku saunu, parnú saunu a infra saunu. Platí sa za použitie každej sauny osobitne 3,60 EUR za osobu a hodinu. Neviem, čo sa deje, ak chcete počas jednej návštevy použiť viac sáun. Bojím sa, že by mohol nastať multiplikačný efekt a cena sa v rámci hodiny strojnásobí. Použitie sauny personálu oznámte aspoň hodinu dopredu, aby vám ju rozohriali na požadovanú teplotu. K dokonalosti saunového sveta chýba snáď len poriadny ochladzovací bazén. Vystačiť si musíte so sprchou, vedrom alebo malou drevenou kaďou.

Fotky

V kocke

Napriek spomínaným nedostatkom sú Koliba a Penzión Josu príjemným miestom s dobrými cenami. Na prvý pohľad vidno, že do vybudovania oboch zariadení zahučali nemalé peniaze. Pôsobia však dojmom, že sú riadené samosprávou obslužného personálu bez výraznejšieho vkladu majiteľa, ktorý je už niekde dávno za vodou. Škoda je reštaurácie a bowlingových dráh, ktoré by si zaslúžili neskoršiu večierku ako o desiatej. Náklady na personál by sa v sezóne a cez víkendy určite vrátili vyššími tržbami.

© pre tojeslovensko.sk napísal panjan - všakovaké práva vyhradené!

Podpor článok na: pošli na vybrali.sme.sk

Vaše hodnotenia

avatar Martina
+1
 
 
Koliba a reštaurácia Josu bola naším stravným zariadením pre r.2009/2010. Na jej recenziu poviem za nás 4och iba toľko, že jedlo nám veľmi chutilo, ceny boli veľmi výhodné /v porovnaní s Trenčianskym krajom, kde to preháňajú/, obsluha príjemná. Jediný problém sme tiež videli v krátkej dobe otvorenej kuchyne do 21.30h a potom v personále. Z mojho profesionálneho očka bolo obsluhy buď málo, alebo v tom nemali systém /dlhé čakanie,../. Bolo z dievčat cítiť veľký stres a chaoz, ako i únavu. Nečudovali sme sa, koliba bola neustále zaplnená. Atmosféru koliby inak chválime, cítili sme sa tam veľmi dobre. Teda odporúčam i dalej.
avatar Jarka
0
 
 
ja k nedostatkom dodám pavučinovú izbu s kúpeľnou, prach na stolíkoch, takže upratovačky sa tiež nepretrhnú, mladá neskúsená recepčná, ktorá by sa mohla naučiť zopár slovenských fráz ako je: "Dobrý deň, prajete si? Prajem príjemný pobyt. Pekný deň želám. Dúfam, že sa Vám u nás pačilo.... atd.. a ako bolo spomínané, príliš unavený personál v Kolibe...
avatar Xavier
0
 
 
Neprofesionalny personal. Staci, ze je naplnena spodna cast restauracie, tak sa pripravte na nekonecne cakanie a urgovanie kazdeho jedla. Bez slovka ospravedlnenia ci ziadosti o strpenie, mate potom pocit, ze ste tam iba na platenie...Poddimenzovany pocet personalu, pri naplneni restauracie dostanete jedlo za cca 45 min. Nikdy viac....
avatar Marek
0
 
 
Doporucujem navstivit restauraciu iba ak je v nej menej hosti ako polovica kapacity. Inak sa vystavujete riziku, ze tu stravite hodne dlhy cas a nervy na dranc...Obsluha zjavne nestiha vacsi pocet ludi a ak sa ohradite, pri odchode nebudete pocteny ani slovkom "dovidenia"...Vyhovorka typu "ved mame zajazd..." vam bude musiet stacit, vasou ulohou bude iba cakat a platit. Casnik vam v letku necha na kraji stola jedlo, vy si ho podate dalej k urcenej osobe a ostatni okolo stola cakaju. Niektori medzitym dojedia, niektori budu cakat na svoje jedlo stale dalej. Viac obsluha nestihne. Kvalita jedal v tomto zrychlenom rezime tomu bude zodpovedat.
Neopovazte sa protestovat, takych ako ste vy, tam nepotrebuju! Ak aj vyslovite, ze ste tam posledny-krat, dostanete odpoved - tak ste! Aku obsluhu si vychovate, taku budete mat...
avatar izabel
0
 
 
Co sa tyka restauracie tak taka klasicka slovenska tragedia. Bezmasite jedla nula bodov(hoci by neurazil dobry lokalny ostiepok). A co viac ked vam v "bez masa" menu prinesu sedliacke zemiaky (rozumej 1 zemiak s bryndzou) na kt.je slanina. Je to nasmiech a na plac. A ked je plna hospoda na jedlo si pekne pockate.
Prihláste sa pre pridanie názoru.
Posledná úprava Sobota, 09 Január 2010 15:19