Kolkovna Eurovea bude dobrá aj v River Parku |
RECENZIA: Z pomedzi prevádzkovateľov reštaurácii sa nájde jeden, ktorý má vkus, robí svoj biznis poctivo, k zákazníkom sa správa s úctou a predovšetkým varí chutne a za príjemné ceny. Tak sa stane, že vkusnú reštauráciu s dobrým jedlom a obsluhou začne navštevovať čoraz viac ľudí, až narazia na jej kapacitné možnosti.
Nastáva skúška charakteru prevádzkovateľa, ktorý sa v tomto momente rád uchyľuje k zvyšovaniu cien a zmenšovaniu porcií. Prevádzkovatelia so šťastným detstvom, rovnou chrbtovou kosťou a IQ prevyšujúcim 100 bodov nezačnú odrbávať. Uspokoja sa so stabilným i keď nie práve astronomickými príjmom plynúcim z poctivého reštauračného biznisu, alebo začnú budovať jednu dobrú reštauráciu za druhou, až vznikne vydarený reštauračný koncept. Napríklad Kolkovna Pub and Restaurant.
Reštauráciu Kolkovna som navštívil prvý krát v Prahe 8 rokov dozadu. Nachádza sa pri Staromestskom námestí v prízemím rohového domu s veľkými výkladmi. Súdiac podľa jej adresy „v Kolkovne 8“ ide o prvú reštauráciu daného konceptu. Očarí vás jej pekný interiér, tradičná česká kuchyňa, skvelý Plzeň, výborná káva a hudobný klub v podzemí ako bonus. Stavím sa tam vždy keď som v Prahe a mám cestu okolo. O to viac som sa tešil, keď som vývesný štít Kolkovny uvidel v bratislavskej štvrti Eurovea. PolohaNovú mestskú štvrť Eurovea netreba nijak zvlášť predstavovať. Investícia za 10 miliárd korún priniesla priamo do bratislavského centra nové kancelárie, byty, nákupné centrum, kiná, relax a širokú promenádu s množstvom reštaurácii. Ľavý breh Dunaja medzi Starým mostom a mostom Apolo dostal nový náboj, život a energiu. Reštaurácia Kolkovna si lepšie miesto pre svoj štart v Bratislave mohla nájsť len ťažko. Eurovea na Pribinovej ulici jej však nestačí a Kolkovna obsadí hneď ďalšie atraktívne miesto na brehu Dunaja v Bratislavskom projekte River Park.KonkurenciaKolkovna so svojím konceptom pivnej reštaurácie neprichádza do Bratislavy ako prvá. Je tu už etablovaná sieť Plzenských reštaurácii s reštauráciami na Mostovej ulici oproti Redute, v pivnici oproti Charlies pubu, oproti Ekonomickej Univerzite alebo vedľa Mamuta. Na neďalekom Šafárikovom námestí a v Avione nájdete koncept pivovaru Staropramen – Potrafená hus. Okrem českých konceptov ponúka Bratislava aj niekoľko vydarených lokálnych pokusov – Meštiansky pivovar na Drevenej ulici, Sladovňa na Sedlárskej, či Svet Piva pri Starom Národnom Divadle. Kolkovna však svojich konkurentov deklasuje výhľadom na Dunaj, veľkou terasou a počtom komárov na meter kubický.Jedlo, pitieVýhodou konceptu je dotiahnutie vecí do detailov. Chybu nenájdete na interiéri, precíznom prestieraní a ani v jedálnom lístku. Napriek tomu, že Kolkovna prichádza s konceptom pivnej reštaurácie s tradičnou českou kuchyňou, na svoje si prídu aj vyznávači diétnejších jedál a milovníci vína. Okrem pivných špecialít, guľášov, knedlí alebo takmer kilových pečených rebier ponúka jedálny lístok aj lososa v kruste alebo grilovanú zeleninu.My sme si pochutili na grilovaných kuracích krídelkách v pikantnej marináde, s pečenou kukuricou, kukuričnými tortilami, syrovou a barbecue omáčkou (7,49 EUR), pikantnej zeleninovej zmesi z paprík, paradajok a čili papričiek, s čerstvým ovčím syrom a bielym chlebom, podávanej v liatinovej panvičke (5,99 EUR) ako aj na naložených domácich klobáskach a syroch v zaváracej fľaši s grilovaným chlebom (5,89 EUR). Miernym sklamaním bola vlajková loď českej gastronómie - Moravský vrabec (6,29 EUR). Menšia porcia bravčového mäsa, málo šťavy a konzistencia či chuť žemlovej a parenej knedly nedosahovali kvality rovnakého jedla Pražskej Kolkovne. Okrem jedál z jedálneho lístku ponúka Kolkovna aj obedové menu za príjemnú cenu. Cena hlavného jedla je 3,60 EUR + 1,19 EUR za polievku. Pivo z tankovBezpochyby to najlepšie na Kolkovne je pivo. Čapujú tu ako inak Pilsner Urquell tankovou technológiou (1,89 EUR za 0,5l). Tankové pivo je dovezené priamo z ležiackej pivnice plzenského pivovaru, neprešlo cez stáčacie linky a nikdy nebolo v skladoch expedície. Nepasterizované pivo dovezené v tepelne izolovanej cisterne sa stáča do nepriepustného sterilného vaku, ktorý je vo vnútri tanku. Pivo sa čapuje tlačením vzduchu na vak, vďaka čomu neprichádza do styku s kyslíkom a zabraňuje sa tak jeho zvetrávaniu. To má pozitívny vplyv na jeho kvalitu a chuťovú trvanlivosť. (zdroj: kamnapivo.sk) Povedané v skratke, všetky podmienky sú simulované tak, aby vám pivo chutilo rovnako, ako by ste ho pili priamo v plzenskom pivovare. Ak nie ste žena, po piatom vás nadúvať nebude.V kockeReštaurácie Kolkovna sa hrdia ocenením prestížneho gurmánskeho bedekra Michelin za najlepší gastronomický koncept roku 2004. Kolkovna Eurovea svojmu konceptu hanbu nerobí a to isté možno očakávať od jej sestry, ktorú otvoria v River Parku alebo hoc aj v Hornej Mači.© pre tojeslovensko.sk napísal panjan - všakovaké práva vyhradené! Podpor túto recenziu na:
|
|||
Posledná úprava Utorok, 06 Júl 2010 13:48 |
Vaše hodnotenia